A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

165. Megmondjuk a véleményed

2018. szeptember 24. - FOUREY

Egy kedves barátom (aka aggódó állampolgár, szakértő, Soros-bérenc: kinek hogy tetszik) hívta fel a figyelmem, a Századvég folyóirat szerkesztőségének politikai alapon való lecserélése kapcsán egy igen kiváló közvéleménykutatásra, amelyet az alapítvány vitán felül békésmártoni és géfodorgábori értelemben vett kormánypárti bevetési egysége csinált a Sargentini-jelentésről. 

Hogy biztos a Sargentini-jelentésről csinálták ezek a kiváló kormánypárti emberek a közvéleménykutatást, az ugyan az én politikai véleményem és mint ilyen, nyilván elfogult és ezért a kormánypárti logika szerint nem számít, mindenesetre elfogult véleményemet egyebek között erre az általuk írt szövegre alapozom: 

2018. június 25-én fogadta el az Európai Parlament LIBE Bizottsága a Sargentini-különjelentést, melynek vitájára szeptember 11-én kerül sor Strasbourgban. A jelentés számos pontban elítéli Magyarországot, többek között az illegális migráció kezelése miatt. A kritikák megalapozottságáról pedig azóta heves vita bontakozott ki. A Századvég friss felmérése a jelentés társadalmi megítélését vizsgálta.

 (forrás: szazadveg.hu)

Ehhez képest ezt olvashatjuk az egyik kérdés kapcsán:

haha.pngMint látható, ezek a kiváló kormánypárti emberek nem azt mondják a kérdésben, hogy Sargentini-jelentés, hanem, hogy "Soros jelentés". A válaszokban aztán már persze megint Sargentini van. Namármost, felmerül a kérdés:

1. Tényleg ezt kérdezték volna az emberektől vagy csak az összefoglaló készítésekor voltak ennyire vicces hangulatban?

2. Amennyiben ezt kérdezték, honnan tudjuk, hogy az emberek tudták, mire válaszolnak? (A kérdésben ugyanis Soros van, a válaszokban Sargentini)

3. Amennyiben ezt kérdezték, vajon csak simán leszarták, hogy mennyire manipulatív (és etikátlan) a kérdés megfogalmazása vagy pedig valójában ez szándékosan közvéleménykutatásnak álcázott kormánypropaganda?

Akit érdekel a harmadik felvetés mögöttese, annak bevezetésként álljon itt egy rövid összefoglalás az ún. push pollról, amiről esetünkben szó van: 

A push poll is an interactive marketing technique, most commonly employed during political campaigning, in which an individual or organization attempts to manipulate or alter prospective voters' views/beliefs under the guise of conducting an opinion poll.

In a push poll, large numbers of voters are contacted with little effort made to actually collect and analyze voters' response data. Instead, the push poll is a form of telemarketing-based propaganda and rumor mongering, masquerading as an opinion poll. Push polls may rely on innuendo, or information gleaned from opposition researchon the political opponent of the interests behind the poll.

Push polls are generally viewed as a form of negative campaigning.[1] Indeed, the term is commonly (and confusingly) used in a broader sense to refer to legitimate polls that aim to test negative political messages.[2] Future usage of the term will determine whether the strict or broad definition becomes the most favored definition. However, in all such polls, the pollster asks leading questions or suggestive questions that "push" the interviewee towards adopting an unfavourable response towards the political candidate in question.

Legislation in Australia's Northern Territory defined push-polling as any activity conducted as part of a telephone call made, or a meeting held, during the election period for an election, that: (a) is, or appears to be, a survey (for example, a telephone opinion call or telemarketing call); and (b) is intended to influence an elector in deciding his or her vote.[3]

Push polling has been condemned by the American Association of Political Consultants[4] and the American Association for Public Opinion Research.[5]

(forrás: wiki)

Oszt jónapot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr6414259205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herbert Putzenschramm 2018.09.24. 20:45:55

jé, hazudik és manipulatív a kormánypropaganda, ez kinek újdonság még mindig? az emberek fele ezt tudja és felháborítónak tartja, a másik fele meg szintén tudja, de tapsol hozzá mer A Miniszterelnök Úr mondta személyesen.

oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló

morph on deer 2018.09.24. 21:53:57

Ehhez képest az “elsöprő siker” ezúttal elmaradt!

Mi lesz még ebből, kedves elvtársak..!

V. Orbán pápa reinkarnációja 2018.09.24. 21:54:05

Ezek annyira töketlenek, hogy a kérdésnél egy korábbi kérdés szavait egyszerűen benthagyták. Akár a kérdés ez is lehetett volna: "Ön egyetért azzal, hogy vizitdíjat kell fizetni?" A fideszbirkák pedig észre sem veszik mit kérdeznek tőlük mert azt válaszolják: "Nem értek egyet a Sargentini jelentéssel, mert ő egy olasz migráns brüsszelben. És amúgyis, kellemes karácsonyi ünnepeket kuszaszemű matolcsy gróf úr!"