A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

139. A jelöltállításról

2018. február 20. - Szűcs Zoltán Gábor

Nagyon kevés dolgot lehet még tenni érdemben a Fidesz ellen, kedves választópolgár felebarátom, úgyhogy tedd meg, amit csak tudsz. Itt van például a jelöltállítás. Támogasd azt, akit szeretnél, hogy valóban elinduljon a választásokon. Hogy milyen alapon? Lehet például ideológiai, morális vagy stratégiai alapon. A kamupártok indulását majd megoldják okosba', attól ne félj. Ráadásul rájuk a kutya sem fog szavazni, nem szokott. Azok közül válassz, akik bármennyire is komolyanvehetőek. Nem biztos, hogy neked az az érdeked, hogy minél több jelölt induljon, úgyhogy gondolkodj, mielőtt boldog-boldogtalant támogatnál. De az se biztos, hogy csak egy jelölt lehet mind felett, szóval semmi baj, ha egynél többet támogatsz. A lényeg. hogy ne szarj bele, azt tedd, ami szerinted a legjobb.És az se baj, ha alaposan átgondolod, esetleg utánanézel.

Én gyorsan leírom, hogy mit fogok tenni, csak példaként.

1. Elvi és ideológiai alapon nem támogatnám semmi pénzért soha a Fidesz, a Jobbik vagy a DK jelöltjeinek indulását. A választójog szűkítése, az intézményesített korrupció, a gátlástalan demagógia, a vezérkultusz nem az én világom.

2. A kamupártok jelöltjeit se támogatnám, főként morális megfontolásból. Így is pofátlanság, amit csinálnak, még ha esetleg törvényes is.

3. Az Együtt jelöltjét részben stratégiai okból nem támogatom, részben, mert haragszom az elcseszett elmúlt négy évük miatt. Ha a Párbeszéd önállóan indulna, hasonló dolgot éreznék, de valószínűleg megremegne a kezem. A Momentum nem támogatásában szintén személyes és stratégiai szempontok keverednek. 

4. Az LMP és az MSZP-P jelöltjeit hajlandó vagyok támogatni. Egy Szél-kormány éppoly vonzó lehetőség számomra, mint egy Karácsony-kormány. Egyik esélyeivel kapcsolatban sincsenek persze illúzióim, de a bojkott meggyőződésem szerint egy baromság és jobb ha van markánsan eltérő, demokratikus kínálat a baloldal szavazói számára, mint ha csak az otthonmaradás és befogott orral szavazás között lehetne választani.

5. A Kétfarkú Kutyapártot nagyra értékelem a politikai performanszaiért, de szerintem a legnagyobb vicc az lenne, ha a Fideszt meg lehetne szorítani és én most mindenki ennek a poénnak a kivitelezésére bIztatnék, nem az olcsó trollkodásra. 

Én így fogok. És Te?

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr5413683902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renszarv 2018.02.27. 09:28:19

Ha az Együtt-öt az elcseszett négy évük miatt nem támogatod, akkor az MSZP-t miért is? Az elcseszett, 4, akarom mondani 8 évük miatt? Vagy az LMP-t, amelyik az elmúlt 8 évben csak azt szajkózta, hogy csak önmagával hajlandó kooperálni? Jah, nem, most február 26.-án eszükbe jutott, hogy még is ...

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2018.02.27. 09:34:18

@Renszarv: Érdekes, amiket írsz. Abszolúte nem találtad el, mire gondoltam. Az MSZP-t semennyire sem támogatom és a múltbeli teljesítményükről is rossz a véleményem. Nagyon sajnálom, hogy még mindig a legnagyobb baloldali ellenzéki párt, de hát ez van. Az LMP-nek az elmúlt 8 éves teljesítményét valamelyest többre értékelem, mert az Együttel ellentétben egy kimutatható támogatottságú, helyi beágyazottsággal is rendelkező pártot tartottak fenn. Azt is tisztelem, hogy a kormányzati korrupció és Paks2 fáradhatatlan kritikusai má évek óta.

Történetesen Karácsony Gergőt is kedvelem személyesen és Szél Bernadettet is tisztelem, de valójában stratégiai alapon támogatom ezeknek a pártoknak az indulását a választásokon: ezek létező, valódi pártok, amelyeknek érdemi esélye van önállóan bejutni a parlamentbe.

Ez független attól, hogy a pártokról miket gondolok. és az összefogáshoz főleg semmi köze, mert az nekem nem szempont. Itt a posztban egy szempontból volt: én kiknek az indulásához akarok az aláírásommal hozzájárulni és miért.