A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

135. Food for thought

2017. december 09. - FOUREY

Ha ezt a bejegyzést valóban megírnám, biztos mélyenszántó gondolatokat fogalmaznék meg benne a politika térbeli reprezentációjáról. Mivel sajnos nincs rá időm, ezért csak egymás mellé teszek pár dolgot, hátha más is szeret elmélkedni a világ dolgain:

1. Ezt a monológot Frank Underwoodtól, ahol arról beszél, hogy a hatalom olyan, mint az ingatlanpiac, ez is a lokációról szól:

2. Ezt a képet Sztálin ravataláról, ami lényegében ugyanez, pepitában, mert az utódok kaphattak helyet a holttest körül:

cpsu_politburo.jpg

3. Egy idézetet Orbán Viktor hatalomgyakorlási technikáiról: "Mindenki abban a tévedésben van, hogy akit Orbán közel enged magához, az biztosan befolyásos, pedig ez épp fordítva van. Ahogy egy fideszes korifeus mondta a körülötte lévő emberekről: ők fogyóeszközök"

orbi.jpg

4. Egy idézetet hatalom és építészet összefggéseiről: "The practitioners of the art of politics tend to take pleasure in the art of architecture; they view it as the perfect mode of symbolizing their might." (Schabert: Boston Politics)

3952794823_cityhallplaza_boston_1973.jpg

5. És egy klasszikus idézetet: "Amikor útja során nagy tömeg nézte, maga mellé rendelte barátait, és komoly beszélgetésbe mélyedt velük, hogy mindenki lássa, kiket becsül leginkább. " (Xenophon: Anabázis)

cyrus_the_younger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr6713467179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.