A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

104. Kiktől hányok én?

2017. február 23. - FOUREY

A Mandineren olvasom, hogy valakinek hányhatnékja van a Momentumtól, mert nekik köszönhetően "milliók álma foszlott szét". Namármost erről eszembe jutott, hogy nekem is egy csomó mindenkitől van hányhatnékom:

0) Ott vannak azok, akik nem sajnáltak népszavazást kiírni tavaly egy kérdésben, ami semmilyen módon nem igényelt népszavazást, forintmilliárdokat szórtak el erre, de most valamiért mégsem akartak népszavazást.

1) Ott vannak azok, akik 266 ezer összegyűlt aláírás ellenére nem írnak ki népszavazást. Ha tényleg van millióknak álma, akkor nyilván a milliók egy népszavazáson tudnák a legjobban megvédeni azt.

2) Ott vannak azok, akik korábban nem engedtek országos népszavazást tartani, pedig ugye ez bizonyos értelemben az egész ország ügye. Ha milliók álma az olimpia, akkor nyilván ez igazán remek módja lett volna, hogy megvédjék azt.

3) Ott vannak azok, akik semmilyen érvet nem vettek elő a kampányban, hanem agyonhallgatással, eltaktikázással foszlatták szét milliók álmát (ha ugyan ez az volt).

4) Ott vannak azok, akik most ezt az egészet a népszavazást kezdeményezőkre kenik, holott nem ők tehetnek róla, hogy a népszavazást pont most, pont ebben a formában lehetett csak elindítani.

5) Ott vannak azok, akik összevissza hazudoztak az olimpia várható költségeiről, minősíthetetlen szakmai anyagokat rendeltek és készítettek el, akik milliárdokat tapsoltak el máris.

6) Ott vannak azok, akik szerint az olimpia ezermilliárdos nagyságrendű kiadása nem probléma egyáltalán, akik szerint a múltbeli olimpiák riasztó tanulságai nem számítanak.

7) Ott vannak azok, akik eddig is tíz- és százmilliárdokat loptak az elmúlt években és most is ott sündörögtek az évszázad üzlete körül, lopásra készen.

8) Ott vannak azok, akik folyton hazaárulóznak, ballibsiznek és valamilyen megmagyarázhatatlan okból még nem sült le a képükről a bőr.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr5412284611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.