A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

101. Miért nem írnám alá soha az olimpiai népszavazási ívet?

2017. január 30. - FOUREY

Valójában már rég aláírtam. Miért is ne tettem volna? Hiszen egyetlen értelmes érv sem szól ellene.

Ha valaki nem akar olimpiát, annak alá kell írnia, hiszen a kormány álláspontja lehetetlenné teszi, hogy népszavazás nélkül az olimpiai pályázatot visszavonjuk.

Ha pedig valaki olimpiát akar, mi oka lenne ellenezni a népszavazást? Fél az emberektől? Vagy drágállja a népszavazást? Haha. Nyilván nem.

Valójában minden őszinte, olimpiát támogató érv összeegyeztethető a népszavazással.

Hát, ez van.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr412169288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Potpolett 2017.02.01. 14:58:07

Én ezért írtam alá: "Mondd, mit adjak még, ha nincs más csak a holnapom?" A legnagyobb ajándék, amit a gyereked kaphat tőled, az a jövője, az államcsőd elkerülése.

legitim puccsista · https://puccsista.blogspot.hu/ 2017.02.14. 19:46:44

Magyarország nem rendez és nem is fog soha rendezni Olimpiát, vagyis az aláírásgyűjtés a nagy büdös semmiről szól. Vagyis aki aláírja a semmit írja alá, és majd népszavazhat a nagy büdös semmiről. A kérdésre majd szeptember 17-e után térjünk vissza, amikor majd eldől ki - és az nem Budapest lesz - rendezi az Olimpiát 2024-ben. Az én tippem Los Angeles, de majd szeptember 18-án vitassuk ezt meg. :D

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2017.02.14. 19:56:09

@legitim puccsista: Egyfelől kívánom, hogy legyen igazad az olimpiával kapcsolatban, másfelől a népszavazást illetően nem értek egyet. A népszavazás egy méregdrága és népszerűtlen, a támogató hatalom által arrogánsan és elfogadhatatlan módszerekkel kezdeményezett politikai terv ellen irányul, ami már ma is valóság, nem "nagy büdös semmi". Amire már több milliárd forintot elköltöttek, az definíció szerint nem lehet nagy büdös semmi. http://vs.hu/gazdasag/osszes/meg-csak-alom-az-olimpia-de-mar-milliardokat-koltottunk-ra-0215#!s16

brigitaurus 2017.03.05. 07:03:54

@FOUREY: Akkor igazam lett! :D :D :D :D :D

Másfelől, attól hogy elköltöttek egy forintot is, attól még nem rendezzük az olimpiát!

Megjegyzem, mert látom fullbalos vagy, a korábbi kormányok semmiségekre és marhaságokra szórtak el milliárdokat, akkor is ilyen és ehhez hasonló kommenteket írtál? És nem ezermilliárdot költöttek!

:D :D :D :D

Tehát maradjunk abba, hogy a semmiről gyűjtöttek népszavazást, olyan témában, amire esélyünk se volt.

Méregdrága meg akkor lesz, ha mi rendeztük volna, de mivel soha nem is fogunk rendezni, így ne tegyél úgy, mintha a magyar pályázat lenne a biztos befutó! De ettől már nem kell félni és bónuszként, még méragdrága népszavazás sem kell hozzá! :D :D :D

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2017.03.05. 07:14:50

@brigitaurus: Nem nagyon tudom értelmezni, amiket írsz.
1. "Akkor igazam lett! :D :D :D :D :D"

Miben?

2. "Másfelől, attól hogy elköltöttek egy forintot is, attól még nem rendezzük az olimpiát! "

Nem értem. Több tízmilliárdba került a vég meg nem rendezett olimpia. Sok pénz? Sok. Túl sok? Túl sok! És miért nem rendeztünk olimpiát? Mert a kormány beijedt a népszavazási kezdeményezéstől.

3. "Megjegyzem, mert látom fullbalos vagy, a korábbi kormányok semmiségekre és marhaságokra szórtak el milliárdokat, akkor is ilyen és ehhez hasonló kommenteket írtál? És nem ezermilliárdot költöttek! "

Először futballost olvastam és már tiltakozni akartam. Ha érdekel a véleményem, nézd meg a blog régi bejegyzéseit. Azokhoz még annyit tennék hozzá, hogy az előző baloldali kormányokkal szemben kritikus voltam és maradtam. De a jelenlegi kormány működése oly léptékben káros, amit a jelek szerint te magad sem tudsz felfogni, amikor azt hiszed, hogy a jelenlegi kormány ezermilliárdos pénzköltéseit és vagyonátrendezéseit az előző kormányok felül tudták volna múlni. Nem, nem tudták. Kis halak voltak ahhoz.

4. "Tehát maradjunk abba, hogy a semmiről gyűjtöttek népszavazást, olyan témában, amire esélyünk se volt."

Tőlem te abban maradsz, amiben akarsz, attól még nem lesz igazad. A népszavazási kezdeményezés miatt vonta vissza a kormány a pályázatot.

5. "Méregdrága meg akkor lesz, ha mi rendeztük volna, de mivel soha nem is fogunk rendezni, így ne tegyél úgy, mintha a magyar pályázat lenne a biztos befutó! De ettől már nem kell félni és bónuszként, még méragdrága népszavazás sem kell hozzá! :D :D :D "

A tavalyi méregdrága népszavazás is felesleges volt, mégis megtartották. Az idei se került volna többe. Viszont 35 milliárdot költöttek eddig az olimpiára. Az NAGYON SOK pénz. A még több költéstől meg kizárólag a Momentum sikere miatt nem kell félni. Azt meg senki sem mondta, hogy a magyar pályázat biztos befutó lett volna.

Mindenesetre örülök, hogy örülsz, ez kölcsönös. Olvasd csak el A férfias férfiak című posztom itt a blogon. :))))