A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

97. Házirend

2016. november 22. - FOUREY

Egy ideje már előmoderálással jelenthetnek meg a kommentek ezen a blogon. Korábban, ha véletlenül kikerült az Indexre egy poszt, tömegével jöttek a kommentelők, én hagytam, hadd írjon mindenki, amit akar. Nos, ennek számos hátulütője volt: nagyon kevesen szóltak hozzá magához a poszthoz, rengeteg volt a személyeskedő, gyalázkodó komment és olyan tömegben jöttek, hogy gyorsan elment a kedvem attól, hogy lépést tudjak velük tartani.

Az előmoderálás annyit változtatott a helyzeten, hogy nem díszelegnek a blog alatt a visszataszító, mások emberi méltóságát sértő kommentek, de persze nem könnyíti meg a helyzetem, mert az előmoderálás fárasztó, lelkileg megterhelő és ráadásul igyekszem mindenkinek, akinek csak tudok, válaszolni is. Érdekes módon, az előmoderálás sokaknak fáj, rendszeresen cenzúrának nevezik, libsiznek miatta és azt is kikérik maguknak sokan, hogy nem elég gyorsan nézem át a kommenteket, ha épp kommentelők jönnek ide a blogra. De nem bánom, megvan rá a jó okom, hogy miért használom az előmoderálást

Íme, röviden a szabályok:

1. Nem csak a velem egyetértő kommenteket engedem be, hiszen ez nem cél, de fenntartom a jogot, hogy előmoderáljak és kitiltsak.

2. A személyeskedő, gyalázkodó kommenteket és a feltűnő trollkodást (pl. "mi ez a szar? ez neked egy blogposzt?") simán törlöm és kitiltom az elkövetőt. Ha nagyon súlyos az eset, örökre.

3. És igen, az én személyes felelősségem, hogy ki kommentelhet itt és mit. Ez egy olyan nyilvános tér, ahol nem lehet bármit megtenni.

4. A trollkodó kommenteket esetleg csak törlöm.

5. Ha valaki olyan kommentet ír, ami a poszt nyilvánvaló nem olvasásán vagy teljes félreértésén alapul, nem riadok vissza attól, hogy keresetlen őszinteséggel megmondjam neki, hogy ez nem oké.

6. Akit beengedek, annak igyekszem válaszolni, főleg, ha nem csak annyit mondott, hogy szerinte ez így oké vagy nem oké hanem érvelni is próbált.

Lehet ezt szeretni vagy nem szeretni, nekem mindegy. Nem kötelező olvasni ezt a blogot és plána nem alapvető emberi jog ezen a blogon frusztrációinkért másokon elégtételt venni. Akiben szimplán csak túlteng az agresszió, az szerintem változtasson életformát: egyen mást, aludjon többet, sportoljon, javítson a nemi életén, ne bloggereket bullyingoljon.

Hát ennyi. Köszönöm a figyelmet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr3711990296