A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

89. Tíz ok, amiért a népszavazási kampány rosszabb hellyé teszi Magyarországot - eredménytől függetlenül

2016. szeptember 25. - FOUREY

Magyarország még kevésbé demokratikus ország lett a kampány kezdete óta, megszűnt a jogállami elszámoltathatóságnak még a látszata is és közben a gyűlölet uralta el a közéletet. 

1. A kormány több pénzt fordít erre a kampányra, mint a parlamenti választások megnyerésére és mégse üt senkinek szöget a fejébe a gondolat szegény hülye ellenzékieken kívül (amilyen én is vagyok), hogy ez így nem egyszerűen felesleges pénzkidobás, hanem a közpénzekkel való visszaélés.

2. Egy csomó ember, kormánypártiak és jobbikosok, eközben azt firtatják, honnan van egyes ellenzéki pártoknak pénze (néhány millió forintja) a kampányra. Könyörgöm, nem az lenne ciki egy demokráciában, ha nem lenne? Hol élünk???

3. A közben minden baloldali fórumot ellepő önkéntes és fizetett kormánypárti trollok vígan Soros-bérenceznek, migránssimogatóznak, hazaárulóznak mindenkit, aki az ellenzéki álláspontot képviseli. 

4. Az ellenzék tevékenységét minden lehetséges módon akadályozzák, közmunkásokkal szedetik le a plakátokat, s már ott tartunk, hogy a választási bizottságban nyíltan megkérdőjelezik az ellenzék jogát arra, hogy a hangját hangoztassa.  

5. A kormányoldal meglehetősen nyíltan az ellenzéket hazaárulónak nevezi, a bojkottfelhívást pedig antidemokratikusnak. Kétségtelen, hogy az ellenzék egyre nagyobb részében is az a meggyőződés, hogy a kormányzat antidemokratikus, sőt, uszító. Sajnos, az a baj, hogy jó okkal érzik.

6.  A Kúria szerint a kormány szabadon folytathat olyan, sokmilliárd forintos kampányt, amely teljesen légbőlkapott állításokat fogalmaz meg a kormány által "migránsoknak" nevezett emberekkel kapcsolatban és ezek nem tekintendők tényállításoknak.

7. Egy sereg ember, akiknek hivatalból vagy élettapasztalataik alapján kötelességük lenne empátiát mutatni a messzi földről borzalmas körülmények elől, jobb élet felé menekülők iránt vagy olyanok, akik sosem láttak "migránsokat" és vélhetőleg sosem fognak, azok most butaságból, párthűségből, félelemből vagy félreértett hazafiságból a nem mellé állnak.   

8. Elképesztő indulatokat kavart fel a kampány. Olvasom az interneten, hogy egy kommentelő magyar nők "migránsok" általi megerőszakolásáról fantáziál, hogy ő majd jól bosszút állhasson. Egy másik elmeroggyant azzal fenyegeti az ellenzékieket, hogy ha majd idejön az a sok "migráns", akkor ő majd nem őket, hanem az ellenzékieket fogja felkötni az első fára. És nem, ezek nem ritka kivételek. Ezrével árasztották el a netet a zsidózó, mocskolódó, erőszakot, szexualitást, politikát összezagyváló, gyomorforgató kommentek. Az emberi butaság és gonoszság elképesztő mélységei tárultak fel, mióta a kormány szabad jelzést adott a gyűlöletnek, sőt, kifejezetten bátorítja is azt. 

9. A kormány gyűlöletkeltő, velejéig hazug, cinikus és gátlástalan kampányt folytat. Nem válogat eszközökben, semmiféle erkölcsi gátlás nincs benne és semmiféle felelősséget nem mutat a következmények iránt. Egyetlen őszinte szó nem hangzott el a részükről a kampány során és láthatóan nagyon meg vannak elégedve magukkal.

10. Akármi is az igazság a Teréz körúti robbanás ügyében, odáig jutottunk, hogy teljesen hihető, hogy a kormánynak köze van a történtekhez. Ha csak úgy, hogy megpróbálják a saját céljaikra rosszhiszeműen kihasználni, hát úgy. Ott tartunk, hogy itt már bármi elképzelhető, bármi elhihető ezzel a hatalommal szemben.

Hát így állunk. Szomorú időket élünk. Nagyon szomorúakat. Egyszer még nagyon fogjuk szégyellni magunkat miatta. Csak félő, hogy addig nagyon sok fájdalomban és szenvedésben lesz részünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr5111742629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spectroli 2016.09.25. 18:50:58

Egyetértek, ez az ország a pusztulás felé halad. És a 3-as pont alapján azt sejtem, hogy találkoztál a 33%-os válaszolóval a GYK oldalán.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2016.09.25. 19:03:21

Engem az 1998-as választás előtti hetekre, az akkori gyanús robbantásokra emlékeztet ez a helyzet. Győztek és varázsütésre megszűntek a robbantások, bár Horn Gyula utolsó két napjára még jutott egy: Aranykéz utca.

Visceroid 2016.09.25. 19:22:07

7. pont: Ja, szegény menekültek, akik oda mennek vissza nyaralni, ahonnan elmenekültek. Azon kívül Ukrajnában is van háború, mégsem volt tele soha a Keleti menekült ukránokkal.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 19:24:41

@Visceroid: Akkor most jól figyelj, te szerencsétlen hülye: keress rá arra, hogy délszláv háború, 90-es évek a neten. Nézd meg hány menekült jött Magyarországra akkor és mit tett akkor a magyar állam. Aztán keress rá arra, hogy 1956, magyar menekültek, nyugat. És utána nagyon sürgősen szégyelld el magad. És ide ne gyere vissza többet trollkodni.

midnight coder 2016.09.25. 19:49:29

@FOUREY: Nézz szét egyszer egy közel-keleti országban mielőtt hülyeségeket beszélsz. A délszlávok és az 56-os magyarok európai emberek voltak. A migránsok viszont - bár ez kívülről nem látszik rajtuk - egy 1000 évvel ezelőtti kultúrát képviselnek. Kb. ott tartanak, mint a keresztes háborúk idején, csak most nem görbe karddal szaladgálnak, hanem Kalasnyikovval. A szíreknél ma az oroszbarát világi Aszad harcol a különféle szélsőséges muszlim csoportokkal. Nem csak az IS-sel: a többi "ellenálló" sem baloldali liberális demokrata, hanem ugyanolyan iszlám terrorista mint az IS. És ezt a sok gyilkost nem a gonosz Darth Vader telepítette oda, hanem ugyanaz a nép termelte ki magából, akiket most Merkel néni milliószámra importál Európába. És akiknek itt kb. akkora esélye van beilleszkedni, mint a hógolyónak az izzó vaskohóban. Beimportálni több millió tanulatlan, nyelvet nem beszélő embert egy olyan Európába ahol egyre kisebb az igény a kétkezi munkára akkor sem lenne jó ötlet, ha ezek hívő buddhisták lennének akiknek alapelve hogy még a földön mászó bogárra sem szabad rálépni mert az kedvezőtlen újjászületést hozhat. Ezek bizony itt nem fognak beilleszkedni, viszont a fiataljaik radikalizálódni fognak, és százezerszámra fogják produkálni a terroristákat.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 20:06:13

@midnight coder: Mielőtt hülyeségeket beszélnék, feltétlenül ezt fogom tenni. Köszönöm, hogy szóltál. Észben fogom tartani. :)

Ami a többit illeti, ami írtál, arra azt tudom mondani, hogy a jelek szerint semmit sem tudsz a 90-es évekbeli délszláv és mostani kelet-ukrajnai állapotokról, különben a Kalasnyikovos megjegyzéseddel nem égetted volna magad. A szír állapotokról tett nagyívű elemzésed is köszönöm, bár a helyzet valójában ennél sokkal bonyolultabb, de nem akarlak vele untatni, mert tudom, hogy úgysem illene a prekoncepciódba.

Viszont hadd jegyezzem meg, hogy nem szeretem, amikor emberek össze-vissza hazudoznak és csúsztatnak. Néhány ezek közül: 1) "Nem csak az IS-sel: a többi "ellenálló" sem baloldali liberális demokrata, hanem ugyanolyan iszlám terrorista mint az IS. " Ezt nem állította senki és teljesen irreleváns is a téma szempontjából. 2. "És ezt a sok gyilkost nem a gonosz Darth Vader telepítette oda, hanem ugyanaz a nép termelte ki magából, akiket most Merkel néni milliószámra importál Európába." Merkel nem importál senkit, ellenben volt egy nagy menekülthullám. Elképesztően hülyének kell ahhoz lenni, a 20. századi európai történelem tömeggyilkosságainak ismeretében, hogy valaki azzal érveljen, hogy ha egy nép tagjai résztvettek egy tömeggyilkosságban, akkor azok teljesen reménytelenek. Németek, oroszok, horvátok, szerbek, románok, lengyelek, ukránok, magyarok, olaszok, spanyolok mind-mind részt vettek mocsokundorító tömegmészárlásokban a 20. század folyamán, általában egynél többször. 3) "És akiknek itt kb. akkora esélye van beilleszkedni, mint a hógolyónak az izzó vaskohóban." Látom, szociológus is vagy. 4) "Beimportálni több millió..." Akárhányszor is ismétled meg, az importálás attól még hazugság marad. 5) "Ezek bizony itt nem fognak beilleszkedni, viszont a fiataljaik radikalizálódni fognak, és százezerszámra fogják produkálni a terroristákat. " Oké, ez a véleményed. Mondjuk Európában milliószám élnek Európán kívülről jött emberek és nem százezerszám lettek belőlük terroristák. Mondjuk az USA-ban mindenki bevándorló és mégse mindegyik terrorista. Ja, tudom, ez nem érv. Mert szerinted máshogy van. :)

röf 2016.09.25. 20:10:51

Ki az a hülye, aki az 56-os magyar menekülteket, meg ezt az őstulok csordát egy kalap alá veszi....

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 20:12:30

@röf: Nem tudom, ki lehetett az a hülye. És nem tudom, mit értesz egy kalap alá vevésen. És nem tudom, kik azok az őstulok csorda. Mindenesetre a 8-as pontom rólad szólt.

Medgar 2016.09.25. 20:14:35

Egyetlen egy kérdésem lenne: Ezek a "messzi földről borzalmas körülmények elől, jobb élet felé menekülők" miért mennek vissza vakációra szenvedéseik földjére?

www.welt.de/politik/deutschland/article158049400/Fluechtlinge-machen-Urlaub-wo-sie-angeblich-verfolgt-werden.html?wtrid=crossdevice.welt.desktop.vwo.social-referrer.home-spliturl&betaredirect=true

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 20:20:56

@Medgar: Nekem 3 kérdésem lenne: 1) Vajon kiket értesz "ezek"-en? Azt a többmillió embert, minden egyes embert, akikkel a kormánypárti és a jobbikos propaganda riogat? Azok mind visszajárnak vakációzni? Líbiába? Szíriába? A belinkelt cikkben mindössze arról van szó, hogy előfordulhattak olyan esetek, hogy valaki hazautazott egy időre (a cél az ugye egy másik kérdés, ne firtassuk) 2) Tagadod talán, hogy Szíriában, Líbiában, Afganisztánban véres polgárháború van? 3) Vajon a kádári Magyarországra sose látogatott haza egyetlen 56-os menekült sem később? (Na, ne röhögtess.)

Ad Dio 2016.09.25. 20:21:24

Ásííít.

Hiánypótló blogbejegyzés. Ráadásul végtelenül logikus, tárgyilagos bla-bla (gyk. irónia)
Részemről ez volt az utolsó. MOST kezdődik az önkéntes kampánycsendem.

Szavazok: NEM-el. Mert nekem ez fontos. Több bullshit-et nem olvasok.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 20:23:40

@Ad Dio: Eeeeeeeeeeeez igen. Mekkora humorherold vagy!!! Atyaég, bárcsak én is ennyire szellemes tudnék lenni. (trollok kedvéért: irónia)

Spectroli 2016.09.25. 20:31:30

Sajnálom, hogy ennyien bevették a maffiakormány propagandáját. :(

Janossz 2016.09.25. 20:34:04

@röf: Az 56-os menekültek egy jó része a börtönökből frissen szabadult/szabadított köztörvényes volt...
Igazán jó okuk volt a lepattanásra. Egyetlen egyet sem toloncoltak vissza közülük.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 20:35:39

@Janossz: Talán volt köztük, miért is ne? De a 200 ezer között alighanem túlnyomó többségben voltak a jobb életre vágyó rendes emberek. Egy részüket politikailag is üldözték volna, de nyilván mindenki jobb életet akart egy jobb, szabadabb, gazdagabb országban.

grafoguru 2016.09.25. 20:41:26

@Medgar: Egyetlen egy kérdésem lenne: Ezek a "messzi földről borzalmas körülmények elől, jobb élet felé menekülők" miért mennek vissza vakációra szenvedéseik földjére?

Láttad Aleppót?

grafoguru 2016.09.25. 20:43:20

@FOUREY:
"de nyilván mindenki jobb életet akart egy jobb, szabadabb, gazdagabb országban."

Akkor ők megélhetési migráncsok voltak, ugye?

nemecsekerno_007 2016.09.25. 20:55:58

Hát öcsém, ha gondolod legyél szolidáris, de én valahogy őszintén nem tudok.

Van néhány ország akik milliókat kerestek azon, hogy fegyvereket adtak el a térségben, amivel aztán lerombolták ezeknek a szegény ördögöknek a városait. Ők kerestek ezen, én meg legyek szolidáris, meg humánus. Hát itt viszik. Valahogy más módon kéne intézni a világ dolgait, de én sajnos nem sok ráhatással bírok, ezért mondom azt, hogy menjenek a picsába a szolidaritásssal, meg azzal, hogy lefasisztáznak.

Egyébként meg hányingerem van attól, hogy itt mindenki Teréz anya lett az utóbb 1-1,5 éveben. Mintha korábban az egész világ tök fasza lett volna, egyetlen gyerek se halt volna meg ritkafémek bányászása közeben, hogy legyen olcsó okostelefonja a fehér embernek. Ahogy megjelent 1 (!) globális probléma a spájzban, onnantól egy csomóan rácsodálkoztak a világra. Volna mit javítani a földrajz oktatás minőségén.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 20:59:35

@nemecsekerno_007: Igazán sajnálom, hogy még véletlenül sem reagáltál semmire, amit írtam. Viszont természetesen jogod van kiönteni a szíved, amiért ennyire nehéz neked az elmúlt 1-1,5 évben. Őszinte együttérzésem. Nem sok mindenben ismertem magamra abból, amit a neked sérelmet okozókról írtál, szóval ezért is igazán kár, hogy nem a megfelelő helyen írtad le a kommented, de másfelől nem csak a földrajzoktatással van baj ebben az országban, a rendszer helyett nem hibáztatlak személy szerint csak téged. További jó kommentelést!

morph on deer 2016.09.25. 21:00:48

@Visceroid:
Mert honnan hová menekülhettek volna a Keletin keresztül?
Valószínűleg kimaradt, hogy Ukrajnából az út nyugatra NEM a Keletin keresztül vezet...

De mondd tovább nyugodtan, hallgatunk.
Miért ne..?

morph on deer 2016.09.25. 21:05:57

@röf:
"Ki az a hülye, aki az 56-os magyar menekülteket, meg ezt az őstulok csordát egy kalap alá veszi...."

Hát, talán az, aki valóban tudja, hogy ki/mi volt az őstulok..!

Ne zavartasd nagad, rólad itt említés sem történt!

nick papagiorgo 2016.09.25. 21:07:45

Hát, barátaim, akinek elege van ebből az egészből, az menjen, és szavazzon Orbán ellen (nem a népszavazáson. A következő választáson).
A kis hangyánnyi agyammal csak azt nem tudom felfogni, hogy ha Magyarország ilyen szar hely, meg Orbán ekkora diktátor, hogy van az, hogy a közvéleménykutatásokon a Fidesz még mindig rendesen az élen szerepel, de nem ám akárhogy, hanem kb annyain szavaznának rá, mint a baloldlai ellenzékre összesen.
Most akkor mi legyen?
Mert tökúgy néz ki, hogy Orbánt és bandjáját 2018-ban demokratikusan nem fogják leváltani. Tekintve, hogy bárki mást utcahosszal vernek népszerűségben. Ezt így mogy hogy? :)

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 21:14:37

@nick papagiorgo: kikhez beszélsz, nick? kik a te barátaid? :) és ne aggódj, biztos nem hangyányi az agyad, ha tudsz ironizálni.

a fidesz népszerűsége amúgy valóban súlyos probléma azoknak, akiket zavar az ország állapota. de 3 tényt nem szabad elfelejteni: 1. a fidesz jelenlegi támogatottsági szintje 2002-ben választási vereséghez volt elég. csak mára szétesett a baloldal. 2. a jelenlegi választási rendszer és hatalomgyakorlás egyre kevésbé demokratikus, így 2018-ban nem biztos, hogy lehet a szavazáson dönteni. 3. a közvéleménykutatások szerint az állampolgárok véleménye lesújtó magyarország helyzetét illetően.

PonDrow 2016.09.25. 21:14:58

@Visceroid: Ukrajna nyugati felében nincs háború, oda tudnak menekülni az országhatár átlépése nélkül.

nemecsekerno_007 2016.09.25. 21:15:01

@FOUREY: Azt reagáltam amit írtam. Ennyi. További kellemes elmélkedést.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.25. 21:16:17

@nemecsekerno_007: Igen, sajnos pont ez volt a baj. És köszönöm a jókívánságot.

morph on deer 2016.09.25. 21:22:52

@Medgar:
"gyetlen egy kérdésem lenne: Ezek a "messzi földről borzalmas körülmények elől, jobb élet felé menekülők" miért mennek vissza vakációra szenvedéseik földjére?"

Ha jól értettem a kérdést, akkor te azt állítod, hogy minden menedékkérő a későbbiekben a korábbi lakóhelyén, vagy úgy is mondhatnánk, a "szülőföldjén" vakációzik?

Hát egyrészt talán azért, mert éppúgy honvágya van, mint annak, aki Bivajbasznádról Felcsútra költözött (jó, ott nem látszik a különbség, de a lényeg ugyanaz), másrészt az új, az őt befogadó ország által kiállított "Travel Document" vagy az útlevelében található "Resident Permit" azaz tartózkodási engedély bizonyos védelmet is jelent, legtöbbször még a 'szabad elvonulást' is biztosítja.
Néha pedig nem, és mégis bezárják az illetőt, aki tegyük fel a szüleit, vagy a családját akarta látni..!

Nehéz megérteni, mi?
Hát igen...
Tudod, ezek emberi érzések, nem a fideszes pártpropaganda agymosottjaira jellemző viselkedésformák, szóval megértem, hogy nem érted...

De attól ez még így van, szóval lehet barátkozni az érzéssel.
Sok sikert a kihívás leküzdéséhez!

PonDrow 2016.09.25. 21:28:39

@nick papagiorgo: Jaja, együnk szart. Egymilliárd légy nem tévedhet! :)

nick papagiorgo 2016.09.26. 06:42:13

@FOUREY:
nézd, a következő van.
Az ún. baloldali liberálisok marhára nem tudnak hozzászólni egy olyan kérdéshez (se), mint a népszavazás. Még Fodorék álláspontja a legtisztább: igen. De a többi? Bojkottáljuk (DK). illetve, igen, végülis egyetértünk, de azért nem megyünk el szavazni - vagy mégis? (MSZP). Hülye kérdésre hülye válasz (többiek).
Ez az egész nagyon szépen mutatja, hogy némelyek marhára nem tudják a dolgokat helyre tenni a fejükben, ill. az álláspontjukat Orbán határozza meg (ha ő igen, akkor én nem, és fordítva).
Nem ezzel kellene törődni. Nem Orbánhoz kell igazodni (urambocsá, esetleg némely kérdésben neki is igaza lehet, és akkor nem kellene vele túlságosan szembehelyezkedni).
Először belül kellene rendbe tenni a dolgokat, önálló álláspontot kialakítani, és ahhoz ragaszkodni (nem pedig az álláspontunkat Orbánhoz képest kialakítani). Felvázolni egy koncepciót, itt vagyok én most, és ide akarok eljutni. Ha ez menne, talán lenne némi esély.
Sajnos jelenleg nem túl sok pártot tudok mondani, aki ezt megtenné. Gonoszat szólok, a Jobbik pl. pont ezt a példát követi, és kezd egyedül akkora tényező lenni, mint a teljes baloldal együttvéve. Talán le kellene vonni bizonyos tanulságokat.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 06:50:21

@nick papagiorgo: Én nem képviselem az ellenzéki pártokat. A kormány álláspontjához viszont nyilvn muszáj viszonyulni, mert övék a hatalom. A bojkott amúgy nem állásponthiány, hanem világos és érvekkel alátámasztott álláspont egy manipulatív kérdésre. Bár én nem vagyok bojkott párti, de azért ez akkor is tény. Magánemberként pedig továbbra is európai föderalista vagyok, aki a közös fellépést fontosnak, menekültválságot humanitárius kérdésnek tekinti, a terrorkérdést biztonsági kérdésnek, a migrációt komplex politikai problémának tartja, ahol sok különböző teendő van (részben diplomácia, részben integráció stb.) Csak az a bökkenő, hogy a jelenlegi kormány nem érdekelt a kérdés érdemi megtárgyalásában, csak az uszításban., a különböző kérdések összemosásában. És bizony a fear mongering hatékony kampányeszköz. De ettől még nem szül jó politikai megoldásokat.

nick papagiorgo 2016.09.26. 06:50:50

@PonDrow:
tudod, a demokrácia az, hogy a többség dönt :)
Lehet, hogy a többség hülye (Hitlert is megválasztották demokratikusan), de attól még ők döntenek.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 06:53:30

@nick papagiorgo: tudod, történetesen ez nem teljesen így van. a demokrácia az, ahol előre tisztázott játékszabályok szerint nyer valaki. ez nem mindig jelen többséget, főleg nem abszolút többséget. a modern demokráciáknak fontos elve a többség zsarnokságának elkerülése.

nick papagiorgo 2016.09.26. 06:53:49

@morph on deer:
elnézést, de pl. aki a náci gázkamrák elől menekül, és kijut, az nem megy vissza oda. Még családlátogatni se. Honvágyból se. De nem kell gázkamrákig menni: Magyarországra se jöttek vissza az 56-os menekültek, csak 89 után.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 06:55:29

@nick papagiorgo: haha dehogynem jöttek haza!!!!!!!!!! tényleg nem tudtad? páran haza is települtek, de sokan jöttek a 60-as évektől látogatóba. ez állandó vicctéma is volt.

feketeesfeher 2016.09.26. 06:55:39

@midnight coder: Én speciel éveket éltem Aleppóban.
Nyomokban sem találtad el, kik milyenek és hogy éltek ott.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 06:56:37

Én azt nem értem, hogyhogy nem érvel már senki semmilyen ész-érvvel a migráció mellett? Hogy nincs elég gyerek, nincs elég munkaerő stb.

Egy éve még ez ment, most meg eltünt, maradt a humanizmus bullshit.

Jó üzlet a befogadás? Vagy ez mindegy? Emberi jog idejönni 800 millió afrikainak, mert itt mi jobban élünk? Vagy csak 1 milliónak szabad jönni évente, mert az jobban megéri?

És hogy kéne intézni? Előbb be kéne engedni a 800 milliót aztán ki kéne választani az 1 millió atomtudóst, a többit meg hazaküldeni? Vagy a többit átkvótázni a balek országoknak?

Elég releváns részletekről egy betüt nem ír le senki.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 06:59:15

@dunántúli gyerek: Ez a poszt a magyar belpolitikáról szólt, a népszavazási kampányról. Ideírhatod ezt a kommentet, de felesleges, mert más a téma.

morph on deer 2016.09.26. 07:00:34

@Visceroid:
"Tényleg csak azt tudom mondani, amit már előttem sokszor leírtak"

Meg én is, tényleg minden harag nélkül.

Abban a kérdésben teljesen a te álláspontodat osztom, hogy a tehetős arab országoknak lenne lehetősége segíteni, de nem-, vagy csak nagyon szőrmentén tesznek ilyet.

Ezzel viszontcén ugy vagyok, hogy attól, hogy más bár ugyan megtehette volna, de nem segített, nekem, mint embernek ez nem ad automatikusan felmentést az alól, hogy segítsek annyit, amennyit tudok! Nálam az dohasem működött, hogy ha mások 'sperma' módjára viselkednek, akkor az nyilván helyes, ha én is!

(Ez a hátránya a független gondolkodásmódnak, - personal integrity az eredeti kifejezés, - hogy csak a saját tetteim és véleményem a mérvadó! Oh, crap!)

Tehát mindegy, ki mit gondol, én ezt így tartom helyesnek, nekem erről ez a véleményem.
Szóval attól még, hogy a közvéleménynek is meg az Orbán nevű miniszterelnöknek is más a meggyőződése, én teszem azt, amit ember létemre tennem kell/illik, ha esik, ha fúj.

Innentől természetes, hogy nem tudom/akarom megérteni a gonoszságot, gyűlölködést és kárörömöt, mrkem ez nem természetes.

Ahogy én látom, itt mocskos nagy általánosítás zajlik, és nem véletlenül!

Hányan is támadtak a kamionosra?
1294-en? Ugyabazok, akik esetleg Magyarországra jönnének?
És mi van azokkal a tinédzserekkel, akik a Gellérthegyen raboltak ki turistákat?
Vagy a nevelőkkel, akik úgymond "használták" a gondjaikra bízott kiskorúakat? Mennyivel jobbak ezek, mint azok, akik Damaszkuszból vándorolnak idáig?

Ez az ország nem ezektől a nyomorultaktól fog a szemétdombra kerülni, hanem a saját maga által ismeretlen okból maga fölé emelt tolvaj bagázstól, akik cselédet csinálnak újra a szabad magyar emberekből, és mindnyájunk vagyonából teremtenek hűbérurakat a saját szolgálatukra és a hétköznapi emberek kizsigerelésére...

Aki ezt nem látja, és nem ismeri fel/el, annak nyilván vagy oka van erre, mint haszonélvezőnek, vagy sikeresen hagyta/hagyja magát megvezetni az orbáni ptopaganda által!
Arra már gondolni sem merek, hogy vakaki tényleg ennyire hülye legyen, hogy névértékben vegye ezt a rakomány szemetet és hazugságot, ami naponta zúdul ránk!
Mert ennél még a haszonlesés is nagyobb mentség, de komolyan!

Magyar ember egyszerűen nem lehet(ne) ennyire sötét!
Tényleg!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.26. 07:01:15

@nick papagiorgo: Észak-koreában, és afrikai diktatúrákban 105%-ra szokott nyerni a Kedves Vezető. Ebből te a fékezhetetlen agyvelőddel milyen következtetést vonsz le? Na, csórikám? :))

wotan 2016.09.26. 07:02:38

@FOUREY: nem lehet a szavazáson dönteni? Ja aha, csinálunk helyette Majdant, és jöhet a Te elképzelésed szerinti demokrácia. Lásd: Ukrajna, Sziria, Libia stb.. földi paradicsomok. Mindet egy-egy Majdannal kezdték. Utánna menekülhet, akinek lába maradt. Gondolkodj el ezen...

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 07:03:56

@wotan: Mit tudsz te az én elképzeléseim szerinti demokráciáról, ha ilyet írsz? Semmit. Gondolkodj el ezen.

midnight coder 2016.09.26. 09:54:46

@FOUREY: "Ami a többit illeti, ami írtál, arra azt tudom mondani, hogy a jelek szerint semmit sem tudsz a 90-es évekbeli délszláv és mostani kelet-ukrajnai állapotokról, különben a Kalasnyikovos megjegyzéseddel nem égetted volna magad."

Az, hogy vannak konfliktusok és az emberek harcolnak, kb. a történelem kezdete óta így van. Van A csapat és B csapat, akik valamiért nem kedvelik egymást, és ezt így rendezik le.

Itt viszont arról van szó, hogy van egy hódító vallás és kultúra, aki saját magán kívül senki mást nem kedvel. Évezredes kulturális értékeket romolnak le, csak mert nem fér be a kis szűk világképükbe. A migránsok ezt a kultúrát hurcolják be Európába.

"Ezt nem állította senki és teljesen irreleváns is a téma szempontjából."
Nagyon nem irreleváns. A probléma pont az, hogy nem akarunk egy rakás olyan embert Európában látni, akik ezt a kultúrát képviselik.

"Merkel nem importál senkit, ellenben volt egy nagy menekülthullám."
Ami egész véletlenül akkor indult el, amikor Merel nyanya elkiáltotta magát, hogy ide lőjetek!

"Németek, oroszok, horvátok, szerbek, románok, lengyelek, ukránok, magyarok, olaszok, spanyolok mind-mind részt vettek mocsokundorító tömegmészárlásokban a 20. század folyamán, általában egynél többször."

Na ja. A kérdés csak az, hogy akarod-e, hogy téged is kiirtsanak. Ha igen, akkor bátran importálj egy rakás gyilkost. Ez kb. ugyanaz, mint amikor az indiánok anno befogadták az első fehér telepeseket, aztán azok szép módszeresen kiirtották őket. Csak ma mi leszünk az indiánok.

"Látom, szociológus is vagy"
Ehhez nem kell szociológusnak lenne, elég megnézni hogy pár száz év alatt mire jutottak a mi kultúránkhoz 1000x közelebb álló, történelmileg sokkal alkalmasabb időpontban érkezett cigányok a beilleszkedéssel.

"Mondjuk Európában milliószám élnek Európán kívülről jött emberek és nem százezerszám lettek belőlük terroristák."
Ezek nagy része nem muszlim orszából jött. De a muszlimok közül is a legkevésbé vallásos, leginkább nyitott, nyelveket beszélő, tanult 0.0001%. És még így is van közöttük egy rakás terrorista, az IS oldalán jelenleg is több ezer európai állampolgár harcol, akik vagy bevándorlók, vagy azok gyerekei.

"Mondjuk az USA-ban mindenki bevándorló és mégse mindegyik terrorista."
Az USA-ban a bevándorlók nagy része spanyolajkú, keresztény. A muszlimok száma elenyésző a teljes mépességhez képest. És rájuk fokozottan igaz az amit előzőleg írtam: a Nagy Sátán-hoz nyilván nem a fanatikus iszlamisták költöznek.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 09:59:54

@midnight coder: Látod, látod, így működik az agymosás. Csak egy példát mondok, mert unom, hogy a témában nem tartozó hülyeségekre válaszolgatok. (A téma a magyar demokrácia romlása. Igen.) Szóval a példa: "Ami egész véletlenül akkor indult el, amikor Merel nyanya elkiáltotta magát, hogy ide lőjetek!" Ez valóban pont így volt, csak fordítva. ELŐBB jött a menekülthullám, AZTÁN jött a német kormány VÁLASZA. Csak persze közben tovább romlott a helyzet. Arra már ki se térek, hogy milyen szánalmas is, hogy a kanapén ülve lenyanyázol valakit, aki nálad kismilliószor többre vitte és jelenleg is több köze van a világ működéséhez, mint neked valaha lesz. Szívesen vitatkoznék egyszer valakivel, aki nem hazudozik össze-vissza.

Parajpuding 2016.09.26. 10:12:24

"teljesen hihető, hogy a kormánynak köze van a történtekhez"
Meggyőződésem.

VT Man 2016.09.26. 10:13:06

Az a szomoru, hogy a blogger el akarja hitetni, hogy a negativ komkentelokek a kormany fizeti.

Milyen egyszeru magyarazat lenne, valoban. Csak nem igaz.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 10:18:33

@VT Man: Az a szomorú, hogy írok egy csomó mindent, de nem arra reagálsz, hanem hazudsz. Milyen egyszerű lenne pedig korrekten vitatkozni. Ki foglak tiltani.

metal · http://electric.blog.hu 2016.09.26. 10:18:46

@FOUREY: Kormány által szított gyűlöletről beszéltek, de te kezded azzal, hogy lehülyézel mindenkit, aki nem ért veletek egyet.
Aztán meg a délszláv háború és a mostani helyzet között van egy kis különbség. Akkor közvetlenül határosak voltunk a háborús helyzettel, tehát ténylegesen kötelességünk volt befogadni a menekülteket. Most ezek a "menekültek" áthaladtak már számtalan biztonságos országon, és mennek is tovább, mert nekik csak a leggazdagabb helyek megfelelőek. Azért tettem idézőjelbe a menekülteket, mert a tényleges menekültek, kérnek, nem követelőznek.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 10:29:03

@metal: Miért kell neked is rögtön hazudozni? Csak egy példa: "Kormány által szított gyűlöletről beszéltek, de te kezded azzal, hogy lehülyézel mindenkit, aki nem ért veletek egyet." Kapásból azzal indítasz, hogy összemosod azt, amit én írok, azzal, amit mások. Azt írod ugyanis, hogy "beszéltek". Holott itt csak én beszélek. Nincs "mi". A másik meg, hogy azt írod, hogy "kezded azzal". Namármost ez ugyebár egy ordas hazugság, akár a posztra gondolsz, akár a kommentekre adott válaszaimra. Mert a posztban semmit sem "kezdek", csak reagálok a kormányzat és a hívei által elmondottakra, tehát semmit sem "kezdek". A kommentekben pedig az a helyzet, hogy ott is reagálok mások szavaira. És, csak hogy világos legyen, SENKIT nem hülyézek le azért, mert nem ért velem egyet. Azokat hülyézem le, akik lehülyéztek, sértegettek, beszólogattak ELŐTTE. Nemigen akadt amúgy kommentelő, aki érdemben bármit is reagált volna az állításaimra. Ellenben sokan gyalázkodtak. Tökéletes illusztrációjaként annak, amiről a poszt szól.

ui. Majd egyszer szánj egy kis időt arra, hogy megkeresed a térképen a közös bosnyák-magyar határt. És keresd majd meg a közös USA-Magyarország határt is. Ennyit az analógiáim pontosságáról.

konrada 2016.09.26. 12:10:39

"...messzi földről borzalmas körülmények elől, jobb élet felé menekülők ..."
A válasz itt van a kérdésben:
Ha valaki messzi földról menekül, akkor az azt jelenti, hogy van közte közel föld is.
S itt a lényeg. Ha közelföldén beadja a célországba vándoroláshoz szükséges menekült-kérelmet, és ott van rá fogadókészség - mert szükség van munkaerejére - azt természetesen be kell fogadni. (mint ahogyan a párhuzamba állított magyar, délszláv, ukrán eseteknél, ahol a közelföldéről így mentek tovább.)

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2016.09.26. 12:14:08

@konrada: Ez nagyon érdekes fejtegetés. Vajon a blogposzthoz van bármi köze azon kívül, hogy egy ott leírt dolog kapcsán kezdesz beszélni valami tök másról? Mert amit írsz, az se a kampányköltésekről, se az állami intézmények működéséről, se a kormánypárti szavazók viselkedéséről, se a többiről nem szól semennyire se.

Amit leírsz, azzal nekem tulajdonképpen nem biztos, hogy sok vitám lenne, ha ilyen dolgokról folyna az elmúlt 2 év nyilvánossága, de nem szólt és most se szól.

morph on deer 2016.09.26. 18:21:36

@nick papagiorgo:
"Magyarországra se jöttek vissza az 56-os menekültek, csak 89 után."

Ez marhaság, nem érdemes hangoztatni.
Aki csak "disszidált", azaz nem volt valamilyen vélt vagy valós bűncselekmény a számláján, az már tudott jönni a hatvanas évek talán közepétől - a pontos évszámra nem emlékszem. Addigra már megkapták az új állampolgárságukat, és azért akkor is kellett pénz az utazáshoz.
Ez biztosan így van, anyám barátnője jött látogatóba Belgiumból már valamikor a hatvanas években; nagy világoskék Buick meg tupírozott frizura, ahogy kell :)

illaim 2016.09.26. 18:21:46

@FOUREY: Örülök, hogy olvashattalak! Ez nem like, csak egy feedback! Azért van még remény, hogy észérvekkel is találkozik az ember fia, nem csak az elvakult propagandával. Telkes mértékben osztom a véleményed, ha ez számít! :-))

nem várt fordulat 2016.09.26. 18:22:13

@wotan: szeretnek szavazason donteni pl. az olimpiarol, a ligetrol, a vasarnapi boltzarrol. azt nem lehet.

De egy olyan ugyben, ami teljesen okafogyotta valt, raadasul nem kotelezi az eredmeny sem az orszaggyulest, sem az uniot, minek szavazni, es minek erre 10 milliardot meg meg amit elkolteblni, feszultseget es gyuloletet szitani?

Nem mellesleg ki irta ala az 1300 fo befogadasarol szolo nyilatkozatot?

Ki az aki penzert hirdet afrikai ujsagban letelepedesi kotvenyt? Amit nem mellesleg mi fizetunk ki ketszer.

Varom szives valaszaidat.

brigitaurus 2017.03.05. 07:15:37

Tehát nekem jogom van, elmenni Amerikába, illegálisan belépni a zöldhatáron az országba, fittyet hányva az ottani törvényekre, majd mikor ezt megakadályozzák, akkor amerika népe mindenféle náci szemét lesz? Csak érdeklődöm!

brigitaurus 2017.03.05. 07:16:31

@nem várt fordulat: az olimpiarol, a ligetrol, a vasarnapi boltzarrol. való népszavazás, sem kötelez semmire, és azok is okafogyottá váltak! Míg az illegális bevándorlók tömegei élő probléma!

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2017.03.05. 07:27:03

@brigitaurus: Te tudod mit beszélsz? Nem úgy tűnik. Ez már trollkomment, legközelebb kitiltalak.

legitim puccsista · https://puccsista.blogspot.hu/ 2017.03.14. 09:26:54

@FOUREY: Váó megszólalt az überdemokrata! Tudod másokat a véleményük miatt tiltani nem épp demokratikus, ennyire zavar, ha valakinek a tiedtől eltérő a véleménye? De tudod mit tilts le mindenkit, sőt a kommentelést is függesztd fel, akkor majd csak te véleményned fog megjelenni, gratulálok a mikrouniverzumodhoz. Tudod nekem volt már több blogom, kaptam kommentben hideget, meleget, voltak trollok, de senkit nem tiltottam, vagy vitatkoztam velük, vagy leszartam mit írnak, mivel véleményem szerint a komment azt minősíti, aki írja. Válaszolhatsz én többet egy ilyen alaknak az oldalára nem jövök, ha válaszolsz a válaszomat a saját oldalamon megtalálod, ahová te is írhatsz mindenféle előszűrés és következmények nélkül, mert én ennyivel megtisztelem a másikat, csak akkor ne játszd el a fulldemokrata liberális balost, aki törődik másokkal, miközben csak egy balos troll vagy!

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2017.03.14. 09:37:39

@legitim puccsista: Jaj, lebuktam. :) Egyrészt, gondolom, egy világ dőlt össze benned, hogy kiderült, hogy nem vagyok olyan jófej, mint gondoltad a kommentjeid alapján (ja, nem, nem gondoltál is jófejnek, hanem azt gondoltad, hogy "nagy semmiről" írok blogposztokat :))))) Másrészt, tudod, volt már több blogom nekem is és sajnos napi rendszerességgel buziznak, zsidóznak, geciznek le, nagyrészt olyan dolgok miatt, mint hogy a blogom címében szerepel a liberális és a baloldali szó. Szóval nem gondolom, hogy a te tapasztalataidból kellene kiindulnom. Ez a blog is évekig ment előmoderálás nélkül , de ami sok az sok. Az ember szabadságának határait mások szabadsága jelenti, ez egy nagyon régi megállapítás. A gyalázkodást, a témától való erőszakos eltérést nem kötelező elviselnem. Harmadrészt, igazából nem hívtalak ide kommentelni, úgyhogy egyáltalán a legkevésbé sem zavar, ha nem jössz ide többet. Nem teljesen világos amúgy, hogy te ugyanaz vagy-e mint britigaurus. De nekem végülis mindegy.