A baloldal nem mindig liberális, a liberálisok sem mindig baloldaliak. De ez egy ilyen blog.

BALOLDALI LIBERÁLIS BLOG

24. Ünnepi közhelyek

2013. december 20. - Szűcs Zoltán Gábor

Aki olvasta már korábban ennek a blognak a korábbi bejegyzéseit, az tudhatja rólam, hogy a karácsony vallási üzenete számomra inkább csak történeti érdekességgel bír. Mégsem mondanám, hogy a karácsonyt nem érzem fontosnak. Az alábbiakban nagyon röviden szeretném elmondani, néhány egyszerű közhely segítségével, hogy mit tartok a legfontosabbnak benne.

Egy ünnepen minden kicsit más, mint a hétköznapokban, és ez jól is van így. De a szememben nem az a célja egy ünnepnek, hogy ilyenkor az emberek öltöztessék ünneplőbe a lelküket és viselkedjenek egy napig kedvesebben másokkal vagy halmozzák el őket ajándékokkal. Tegyenek így persze, az ünnepek már csak ilyenek. De az ünnep lényege mégiscsak az, hogy az ünnepi szokások segítségével emlékeztessen bennünket arra, ami igazán fontos és amit a hétköznap hajlamosak vagyunk elfelejteni.

Márpedig szerintem nincs fontosabb, mint hogy próbáljunk odafigyelni egymásra, igyekezzünk megérteni egymás igényeit és törődjünk egymással. Így kellene lennie ennek a hétköznapokban is, mert bármilyenek is a politikusok, bankok, munkaadók, hatóságok, jók vagy rosszak, igazán csak akkor élhetünk egy jobb világban, ha személyes és tevőleges felelősséget vállalunk a magunk életéért és a többiekért is. Ezért azt kérem mindenkitől, aki olvassa ezt a blogot, hogy nézzen körbe a barátai, ismerősei vagy mindazok között, akik segítségre szorulnak és szükséget szenvednek, és gondolja végig, mit tudna tenni azért, bármilyen apróságot is, amivel örömet szerezhet nekik vagy egy kicsit könnyebbé teheti az életüket.

Végezetül szeretném még megköszönni néhány szervezetnek, hogy itt vannak velünk, a maguk területén fáradhatatlanul kiállnak az általuk képviselt ügyekért, lehetőséget adnak embereknek, hogy segíthessenek másokon és ott segítenek, ahol tudnak:

http://www.segelyszervezet.hu/

http://www.eranus.hu/

 

http://avarosmindenkie.blog.hu/

http://www.vedegylet.hu/

http://www.nane.hu/

http://igazgyongy-alapitvany.hu/

http://www.koraifejleszto.hu/index.php?ln=hu&p=text&id=17&m=8

És persze köszönet az összes hasonló szervezetnek is és mindenki másnak, aki igyekszik jobbá tenni embertársai életét! Már attól jobb egy kicsit a világ, hogy ők vannak, teszik a dolgukat és példát mutatnak nekünk.

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baloldaliliberalis.blog.hu/api/trackback/id/tr475702600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.